Ik ben Arjan Swets, 52 jaar .
Hier ben ik een PLC-programma aan het schrijven voor een straatstenen machine bij de firma Kalkman
Ik werk bij B&T als PLC programmeur/inbedrijfsteller.
Onderaan deze pagina zal ik mijn CV zetten.
Ik ben getrouwd met Karin , maar die wil eigenlijk niet op deze pagina afgebeeld worden ,
maar ja, ik ben de baas :-)
Foto van me vrouw...lekker ding he? Foto van me vrouw...lekker ding he?
Foto van me vrouw...lekker ding he? Foto van me vrouw...lekker ding he?
Nog een van me vrouw
Dochter Anouk
Karin en ik hebben samen een dochter. Ook een lekker ding toch?....
Ik ben sinds 1980 met computers bezig. Ik ben begonnen met een Texas instruments TI 99 4a. Een hele leuke computer voor die tijd. Met 4K geheugen en 16 kleuren. Veel in basic geprogrammeerd op deze computer, Listings uit computer tijdschriften over typen.
Na de Texas Instruments  kocht ik een Philips MSX-1 computer. De VG8020.
Tweede computer MSX VG8020
Derde computer
SCHOLING
Na de MSX-1 kocht ik een MSX-2. De NMS 8250. Deze computer heb ik nog steeds. Met alles erbij , waaronder de FM-PAC, Philips NMS 1205 muziek module met het keyboard NMS1160, diverse modems, jaar of 4 online geweest met een MT minihost videotext databank (MSX-Net).
Ook nog alle laatste uitbreidingen zoals de Moonsound en de V9990. Jammer dat het toen eigenlijk al afgelopen was met de msx computer. Ook nog diverse demo's geschreven in Z80 assembly. Een aantal zijn verschenen op de bekende Demo schijfjes .
Een paar schermplaatjes van deze computer gemaakt met de BlueMSX emulator.
CURRICULUM VITAE
Voornaam  :    Arjan
Achternaam : Swets
Geboortedatum : 04-03-1967
Nationaliteit : Nederlands
Van Augustus 1980 tot Juni 1984 een opleiding gevolgd voor ELEKTROMONTEUR op LTS 'de Brug' te Capelle a/d IJssel. Helaas mijn diploma niet behaald . Opleiding succesvol afgesloten met een diploma op LTS 'de Verbinding' te Krimpen a/d IJssel in Juni 1985.
Vanaf 03-06-1985 tot 31-11-1989 als 2e monteur in dienst bij WESTERDUIN ELEKTROTECHNIEK BV te Rotterdam . Mijn voornaamste werkzaamheden bestonden uit het verzorgen van elektrische installaties voornamelijk gericht op hijswerktuigen . Tevens kwamen er werkzaamheden voor als het bedraden van elektrische panelen , vervaardigen van elektronische printen en ijzerwerk . Daarnaast ook enkele werkzaamheden met de PC waaronder het vervaardigen van tekeningen met AUTOCAD .

Vanaf 01-12-1989 tot 31-12-2006 in dienst bij VOGELENZANG DE JONG ELEKTROTECHNIEK BV / ALEWIJNSE te Krimpen a/d IJssel . Begonnen als zelfstandig monteur. Mijn voornaamste werkzaamheden bestonden uit het vervaardigen, installeren en inbedrijfstellen van elektrische bedrijfsinstallaties. Het vervaardigen van voorkomend ijzerwerk (Elektrisch lassen, CO2 lassen, werken met haakse slijptol en snijbrander), voorkomende werkzaamheden m.b.t. hydrauliek / pneumatiek (leggen van leidingen, fitwerk enz.) , werkzaamheden m.b.t. dieselmotor/generatoren . Daarnaast behoorde het oplossen van storingen in elektrische bedrijfsinstallaties tot mijn taken . In verband daarmee ben ik ook enkele keren in het buitenland geweest, waaronder Duitsland, Spanje, Italië, Engeland, Zweden, Finland, Griekenland en Roemenie.
Door mijn interesse in computers en automatisering heb ik mijzelf verdiept in diverse programmeertalen . Tijdens een informeel gesprek met mijn chef kwam dit naar voren, en werd mij de kans geboden om een P.L.C. programma te ontwikkelen . Omdat dit succesvol verlopen is, heb ik daarna diverse andere P.L.C. programma's geschreven . En voor Alewijnse zat ik veel bij Kovako, bij machine fabriek Kalkman, en bij Maaskant Shipyards .
WERKERVARING
Van 01-01-2007 tot 01-02-2008 in dienst bij HAWE Systems Europe B.V. te Bergschenhoek. Mijn voornaamste werkzaamheden bestonden uit het inbedrijfstellen/programmeren van elektrische installatie gericht voornamelijk gericht op de glas-tuinbouw. Hier heb ik hoofdzakelijke gewerkt met Omron P.L.C.'s en frequentie-regelaars.  Daar aardig wat ervaring met het SysWin pakket opgedaan.
Van 01-02-2008 tot 01-02-2013 in dienst bij B&T Electrotechnisch Installatiebedrijf B.V. te Gouderak. Mijn voornaamste werkzaamheden bestonden uit het inbedrijfstellen/programmeren van elektrische installatie gericht voornamelijk gericht op cement overslag en schepen. Bij  B&T  werkte ik vaak voor Van Aalst Marine & Offshore ,Van Aalst Bulk Handeling en Doedijns International . Ook hier weer veel in het buitenland geweest waaronder Noorwegen, Denemarken, Polen, Italie, Frankrijk, Dubai, Pakistan, Singapore.
Ik werk nu 16 jaar als P.L.C.-programmeur en heb ervaring met MELSEC / MEDOC, ABB T200 , Modicon TSX Micro / Premium , Momentum / concept, TELEMECANIQUE PL7-2 - PL7-3 , Unity , Bachmann , Omron/ Syswin en Siemens S7, Sigmatek, Pilz , ABB Robot Studio . Verder diverse soorten bedieningsmonitoren waaronder xbt-touchscreen monitoren, Siemens OP en Proface monitoren . Verder ervaring met diverse bussystemen waaronder MOD-BUS, Interbus S , Fip-IO , Fip-Way , Profi-bus en Ethernet . Dit alles heb ik mij met zelfstudie aangeleerd, aangevuld met enkele relevante cursussen (zie scholing) . Tevens komt het vervaardigen van P.L.C. programma's voor als onderdeel van de TBI-opleiding .
in de betonindustrie. Enkele grote programma’s geschreven voor De boer beton in nieuw-Lekkerland, en voor de Verwo Amsterdam. Dit op Siemens S7. Met SEW servoregelaars en Frequentie regelaars via Profibus en een paar honderd I/O .( http://www.kalkman-machinebouw.nl/ )
Bij HAWE tuinbouwautomatisering een aantal tuinen in bedrijf gesteld. http://www.codemasystemsgroup.com/site/nl/csg-media/productfilms
Cementoverslag . Voor de Kovako een programma van Modicon Micro PLC en een XBT-F touchscreen over gezet naar Siemens S7 en een OP-scherm. ( http://www.kovako.nl/ )
Voor Alewijnse. Het AL-macs systeem. Dit staat voor Alewijnsemonitor alarm control system. Alarmering en control (via touchscreens) aan boord van schepen. Het grootste systeem bestaat uit 4 PLC en 7 touchscreen monitoren. Eerste systemen via Fipway, later via Ethernet. Verder in het zelfde systeem ook communicatie via MODbus met diverse apparatuur van derde waaronder een Warsila hoofdmotor. En via rs485 een NMEA signaal lezen en verzenden. Dit om signalen van allerlei Nautische apparatuur te lezen, en alarm meldingen naar een BLACK-Box te zenden. Later ook tank metingen toegevoegd . ( http://www.alewijnse.nl )
ook een lekker ding he?
Inlogpagina van MSX-Net vieuwdata minihost
:
:
:
:
Ervaring (enkele voorbeelden):
CURRICULUM VITAE

SCHOLING
WERKERVARING
Opleiding voor MONTEUR ELEKTRISCHE BEDRIJFSINSTALLATIES bij het V.E.V. in mijn avonduren gevolgd vanaf September 1985 . Dit zonder leerovereenkomst omdat mijn toenmalige werkgever hier niet aan mee wilde werken. Hierdoor heeft de gehele opleiding langer geduurd dan de gebruikelijke 2 jaar . Succesvol afgesloten met een diploma in Maart 1989.
Opleiding voor ASSISTENT TECHNICUS ELEKTRISCHE BEDRIJFSINSTALLATIES bij het V.E.V. in mijn avonduren gevolgd vanaf september 1991 tot December 1993 . Succesvol afgesloten met een diploma .
Opleiding gevolgd voor TECHNICUS ELEKTRISCHE BEDRIJFSINSTALLATIES bij het V.E.V. in mijn avonduren gevolgd vanaf september 1993 tot Mei 1995 . Succesvol afgesloten met een diploma .
Van 01-02-2013 tot 29-02-2018 in dienst bij Packland te Groot Ammers. Mijn voornaamste werkzaamheden zijn het inbedrijfstellen/programmeren van machines voornamelijk in de verf-, kit en chemische industrie.
In Februari 1995 een 3-daagse P.L.C. cursus gevolgd bij Telemecanique voor het programmeren in PL7.3V4 XTEL.

In Oktober 1999 een 4-daagse P.L.C. cursus gevolgd bij Telemecanique voor het programmeren van de Modicon TSX Micro/Premium.

In Januari 2000 een 4-daagse P.L.C. cursus gevolgd bij Telemecanique voor het programmeren van de Momentum P.L.C.

In 2004 een 3-daagse P.L.C. cursus gevolgd bij Telemecanique voor het programmeren in Modicon TSX Unity.

In 2013 een 5 daagse P.L.C. Cursus gevolgd bij Sigma Control voor het programmeren in LASAL Class 2.

In 2013 een 1 daagse Cursus gevolgd bij Pilz voor het programmeren in PAS4000.
(click op het plaatje)
Na de MSX computers, volgde er vele PC modelen. Ben ondertussen een beetje kwijt wat allemaal.
Hier een (slecht) filmpje van deze Straattegel fabriek.
Wie ben ik
(Click op het plaatje)
Diverse kleine programma’s voor bedrijven zoals Hewitex, Kloek zout.

Als hobby programmeer ik in Z80/R800/Z380 assembly, Q-basic, Visual Basic5 & 6, Visual Basic .Net ,Visual basic 2012, HTML, javascript . Microchip PIC assembly.
Verder heb ik als hobby’s Elektronica, Robotica, CNC. Dit is ook allemaal terug te vinden op deze Homepage .( http://www.arjan-swets.com)
Bij Packland Procesmechanisatie  b.v.  diverse robot installatie geprogrammeerd met ABB robot studio.
Ook bij packland, het via het HMI wijzigen van stapelpatronen voor de Portaal robots.
Het Amacs, Alewijnse Alarm Monitor en Control system
Bij B & T Electrotechnisch installatiebedrijf B.V. heel veel programma's geschreven voor VAMO .
Screenshot van het spel space manbow
Screenshot van het spel bubble bobble
Screen shot van het spel metalgear op de MSX2
Screenshot van het spel Solid snake
Plaatje van een spelletje op de TI 99 4a
Plaatje van een spelletje op de TI 99 4a
Plaatje van een spelletje op de TI 99 4a
Plaatje van een spelletje op de TI 99 4a
Van 01-03-2018 tot heden in dienst bij B&T Electrotechnisch Installatiebedrijf B.V. te Gouderak.
Swets Hobby Homepage
Arjan Swets
Arjan Swets
Arjan Swets on LinkedIn
Swets Hobby Homepage
Arjan Swets
Arjan Swets