Taal:
UNIFACE, Nieuw!!
Ik ben begonnen met het Uniface systeem in de jaren 80, op mijn MSX computer. Later op mijn eerste PC (486 DX4 100 Mhz).

Maar toe verdween het ISA slot uit de computers, en werd het allemaal PCI sloten. En omdat Uniface toen eigenlijk al dood was, is er nooit een PCI kaart gekomen.

Ik heb toen een USB aanstuur print gemaakt.
(Click op het plaatje)
Er zit niet heel veel op de print. Een Pic micro-controller, de 18F4550, en wat status ledjes. (ik ben gek op ledjes :-) ).

De software in de micro-controller is geschreven met de OshonSoft Basic compiler. Die had compiler USB support. Programma stelde ook niet zo heel veel voor, en werkt bijna het zelfde als het oude verhaal, met de I/O poorten. Via Visual basic , kan ik 8 bytes schrijven/Lezen in de Pic Micro Controller. En deze bytes worden in de Pic Controller aan de juiste draadjes gekoppeld van de Uniface Bus. De eerst byte die ik verzond was het adres, en daarna de Data...

Ik zag trouwens dat ik de datum in de print ge-ets heb. Print is van 2010.
---
1 Servo
Één van de eerste printjes die ik zelf gemaakt heb. Ik wilde graag Modelbouw Servo's kunnen besturen. Met de onderstaande print kon ik 1 servo besturen. Het aansturen van de servo was ook helemaal analoog, dmv 2 555 timers.

Ook hier de datum op de print. Print is van 2001.
(Click op het plaatje)
---
8 Servo's
Met deze print kon ik 8 modelbouw servo's besturen. Deze print is wel helemaal digitaal. De adressering gedeelte nog wel gewoon Digitale logica, de servo besturing helemaal in de pic micro controller. Kon geloof ik de servo's op diverse manier aan sturen. 8Bits (255 stappen) en 10Bits (1024 stappen)

Ook hier de datum op de print. Print is van 2011.
(Click op het plaatje)
(Click op het plaatje)
---
Controle print
Niet echt super spannend, maar wel erg makkelijk. printje met ledjes, om te zien wat er nu eigenlijk op de uniface bus staat.
(Click op het plaatje)
(Click op het plaatje)
---
---