Taal:

Nadat we op de rommelmarkt een stuur met FORCE FEEDBACK had gekocht, kwam ik op internet pagina's over Motion Simulators terecht. Hier een aantal Links:
www.simprojects.nl
www.xsimulator.net
www.x-sim.de

Na het lezen van die pagina's eigenlijk besloten ook een motion platform te gaan maken.
Ik heb beslotend dat ik ga werken met het X-Sim pakket.
Bovenstaand plaatje laat de beste configuratie zien. Één Game PC. Op deze PC draait het spel, dus aan deze PC zit je USB stuur, en je monitor(en). Voordat je het spel start, wordt er eerst een Zender programma gestart. In dat zender programma moet ook een plugin geladen worden van het spel dat je gaat spelen. Er zijn nu Plugins voor bijna alle bekende vlieg- en race spellen, waaronder Dirt3, Grid1 en Grid2, F1 2010, F1 2011, maar ook Microsoft Flight Simulator.
Zo'n Plugin weet waar de benodigde data staat in het spel wat we gaan spelen. Dus hoe recht of schuin je voertuig staat, G-krachten. En dit is bij elk spel natuurlijk anders, vandaar de verschillende plugins.
Het zender programma stuurt via Ethernet data naar de Control PC. Op deze PC draait het 2de deel van het pakket. Hier wordt de Data ontvangen, en dit stukje software vertaalt die data, en stuurt het naar de goede hardware. Dus in dit stuk software kan je de data uit het spel zo bewerken, dat jouw hardware er iets mee kan. Want het zou wel heel toevallig zijn dat de data uit elke willekeurig spel precies zou kloppen met jouw hardware. Ook kan dit stuk software omgaan met diverse soorten hardware voor het aansturen van je motion simulator.
Er kan ook gewerkt worden met alles op één computer, maar dit komt natuurlijk niet te goede van de snelheid. Bij een spel wil je zo min mogelijke op de achtergrond.
---