Taal:
Omdat ik een 4 assige machine heb, en van plan ben met 5 assen te gaan werken, heb ik, in de PC een extra printerpoort erbij gezet. En een extra breakoutboard gekocht.
(Click op het plaatje)
Okay, het zit allemaal een beetje slordig, maar ik heb een heel klein schuurtje, en de besturingskast van me machine hangt achter/boven me machine op een onmogelijke plek.
(Click op het plaatje)
Ik heb in mijn Mach3 scherm een aantal knoppen gemaakt. Eentje voor het aan/uit schakelen van de voeding op de Laser en Arduino. (Laser Power).
En dan een keuze knop voor het kiezen van de mode, M10/M11 (on/off mode) of de Step/Dir mode ( +/-). De step/Dir mode maakt bij mijn machine gebruik van de A as signalen. 
Dit type breakoutboard heb ik gebruikt, gekocht via Banggoods voor een 7 euro.
Step en Dir : twee outputs van je breakout board die in Mach 3 als een (vrije) as geconfigureerd is. ( op deze twee outputjes gaat de Arduino tellen, en het PWM signaal naar de Laser aan sturen. Zodat je in verschillende grijs tinten kan branden (foto's)

On/Off : is een output welke door M10/M11 commando in de G-Code aan of uit gezet wordt. Deze gebruik ik als ik met de Laser aan/uit op maximale sterkte wil werken. Als deze output Hoog is, gaat de Laser op maximaal branden. Is deze output laag, gaat de laser uit. (lijnen, teksten, DXF)

Mode : Is een extra output welke aan en uit gezet kan worden door de Button "Laser Mode" in het scherm. Deze output laat de Arduino weten of het in de geregelde mode (step/Dir) of in de aan/uit mode staat.

Verder zie je, zichtbaar op de foto, ook nog dat er iets is aangesloten op het Blauwe Relais. Dit relais word ook geschakeld door een output vanuit Mach 3. En deze output word bedient door de button "Laser Power" in het scherm. Hiermee schakel ik de hoofdvoeding naar de laser aan/uit. Zodat de laser (driver) niet contineu onder spanning staat, als ik de laser niet gebruikt.
---