Taal:
Op youTube kwam ik de "Fire Lamp" tegen van Cine-Light. En vond deze zo leuk, dat ik besloten heb hem ook te maken.
Het plan is/was om er 2 als buitenlamp te maken. Dus de behuizing moest waterdicht worden. Verder wilde ik op afstand kunnen kiezen uit de verschillende licht patronen. Ook wilde ik dat hij overdag, als het licht is, uit zou gaan. En ik wilde dat hij wit ging branden als je in de voortuin kwam.

Dus ik heb, in de top van de lamp behuizing, een LDR gebouwd, om de lamp uit te schakelen als het licht is. En in de onderkant van de lamp een PIR-sensor, welke ik kan richten naar een bepaalde plek, zodat de lamp wit gaat branden zodra iemand "gezien" wordt.
Voor de afstandsbediening had ik gekozen voor een HC-06 bluetooth module. En een zelf geschreven App op mijn telefoon. En dit werkte eigenlijk allemaal prima, totdat ik bij de 2de lamp er achter kwam dat 2 van deze HC-06 modules niet gaat werken, omdat de telefoon er altijd maar 1 ziet.
Dus nu 1 HC-05 gekocht, en nu werkt het wel. kan nu dus beide lampen via de App in de verschillende modes zetten. Alleen ben ik de source van het programma kwijt, en het was nog niet helemaal af. :-(  Dus het hele project staat even stil, en ik heb nog niet de moed gehad op nieuw te beginnen. Ook omdat de lamp binnen-in nogal krap is.

De behuizing frezen. Uit 25 mm dik grijs PVC. voor dingen buiten gebruik ik vaak PVC, omdat het goedkoop is, en het goed tegen het weer kan.
---