Taal:
De Electronica bestaat (meestal) uit een aantal zware H-Bruggen voor het aansturen van de electro motoren. Ik heb vrij veel hulp gehad van Roland van Roy van www.simprojects.nl. Vandaar dat ik zijn Electrical Drive III gebruikt heb als uitgangspunt.
(Click op het plaatje)
(Click op het plaatje)
Bovenstaande electronica is de aansturing voor 3 electro motoren. Per Motor is er een input aansluiting. Op deze input komt een stuursignaal van +15 tot -15. Ook per motor moet er een potmeter aangesloten worden. De electronica zal de motor zo snel mogelijke heen en weer sturen totdat het inputstuursignaal overeen komt met de stand van de potmeter.
(Click op het plaatje)
(Click op het plaatje)
Bovenstaande print zorgt voor de stuursignalen voor de motor aansturing. Het is een Pic Microcontroller, welke via rs232 (compoort) van uit de Control PC 4 getallen krijgt toegezonden. In de control software gebruik ik de USO (universal Serial Output).  Deze 4 getallen worden via R2R-laddernetwerk omgezet naar een spanning van -15 tot +15 Volt. Het LCD scherm was meer voor het testen, ik denk dat ik iets maakt in de software dat ik via een een input op de PIC het LCD scherm wel of niet mee laat doen. Dit om het allemaal weer sneller te maken.
---